Αφγανιστάν, Ελλάδα και οι γιγάντιες μεταναστευτικές ροές

Το Αφγανιστάν, επίσημα Ισλαμικό Εμιράτο του Αφγανιστάν, έχει πληθυσμό 33 περίπου εκατ. κατοίκους και έκταση σχεδόν πενταπλάσια από την Ελλάδα (647.000 τ.χλμ.). Ιστορικά, κατά τον τρίτο Αγγλο-Αφγανικό πόλεμο του 1919, οι Αφγανοί κατάφεραν να νικήσουν τους Άγγλους και να τους υποχρεώσουν να αναγνωρίσουν την ανεξαρτησία τους. Όταν οι Σοβιετικοί αποχώρησαν από το Αφγανιστάν, το 1989, και μετά από εννέα χρόνια περίπου στρατιωτικής κατάληψής του από την ΕΣΣΔ, ακολούθησε μια περίοδος αστάθειας κατά την οποία αναδεικνύεται το ισλαμικό κίνημα των Ταλιμπάν. Η κατάρρευση της τότε Σοβιετικής Ένωσης επιτάχυνε την ανάδυση των ισλαμιστών φονταμενταλιστών, καθώς η χρήσιμη οικονομική βοήθεια της Σοβιετικής Ένωσης προς το Αφγανιστάν διεκόπη.

Το 1996, οι σκληροπυρηνικοί Ταλιμπάν καταλαμβάνουν την πρωτεύουσα Καμπούλ και επιβάλουν ένα αυστηρό ισλαμικό καθεστώς βασισμένο στην Σαρία, απαγορεύοντας την μουσική, την τηλεόραση, καταπιέζοντας τις γυναίκες, κλπ. Μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001, η Αμερική, η Βρετανία και οι συμμαχικές δυνάμεις αναλαμβάνουν στρατιωτική δράση και ανατρέπουν το καθεστώς των Ταλιμπάν. Με απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ στη χώρα εγκαθίσταται διεθνής στρατιωτική δύναμη την διοίκηση της οποίας ανέλαβε το ΝΑΤΟ το 2003. Το 2004 διενεργούνται εθνικές εκλογές και πρόεδρος εκλέγεται και επανεκλέγεται ο Χαμίντ Καρζάι (2004-2014).

Ο Ασράφ Γκάνι ήταν ο δεύτερος πρόεδρος του Αφγανιστάν μέχρι τις 15 Αυγούστου 2021. Πλέον, μετά από 20 χρόνια, κυρίαρχοι στο Αφγανιστάν είναι ξανά και πάλι οι σκληροί και ακραίοι μουσουλμάνοι Ταλιμπάν. Όπως φαίνεται σε σχετικό βίντεο που μετέδωσε το Al Jazeera, οι ένοπλοι Ταλιμπάν που κατέλαβαν το γραφείο του προέδρου Ασράφ Γκάνι, μετά την φυγή του οδικώς στο Τατζικιστάν, άρχισαν να ψέλνουν στίχους από το Κοράνι με ορισμένους μάλιστα να εμφανίζονται να δακρύζουν. Νωρίτερα, ο κόσμος όλος είδε την ταχύτατη κατάρρευση του κυβερνητικού στρατού, σαν σημαδεμένα τραπουλόχαρτα, με εικόνες που μόνο σοκ μπορούσαν να προκαλέσουν.

Η με σιωνιστικό σχέδιο αποχώρηση των ΗΠΑ από το Αφγανιστάν σηματοδοτεί μια σειρά από νέες παγκόσμιες εξελίξεις. Μια προσχεδιασμένη και γρήγορη αποχώρηση των ΗΠΑ που εμπλέκει άμεσα Τουρκία, Ελλάδα, Ρωσία, Κίνα και Ιράν. Η καρδιά των εξελίξεων είναι η εξής: Οι προγραμματισμένες μεταναστευτικές ροές τύπου Richard von Coudenhove-Kalergi – και το όραμά του για την «αντικατάσταση» των λευκών Ευρωπαίων από ανθρώπους μιας μεικτής φυλής-,  θα γίνουν γιγαντιαία και ασταμάτητα ποτάμια ανθρώπινης φρίκης, πόνου, θλίψης, αίματος και τρόμου.

Κάποιοι γράφουν ανοησίες σχετικά με τις τρέχουσες εξελίξεις στο Αφγανιστάν, λέγοντας, για παράδειγμα, ότι «οι ΗΠΑ χάνουν δήθεν την παγκόσμια ηγεμονία». Κάποιοι άλλοι λένε και αυτοί διεθνικές ασυναρτησίες όπως, λόγου χάρη, ότι υπάρχει «μεγάλη αποτυχία των αμερικανικών υπηρεσιών Πληροφοριών» ή ότι τάχα πως «δεν υπήρχε καλή πληροφόρηση με συνέπεια οι Ταλιμπάν να μας αιφνιδιάσουν». Και πολλά άλλα τέτοια άτοπα και άσχετα.

Λοιπόν: Τα διεθνικά πράγματα είναι ξεκάθαρα, εξηγούνται άρτια και προβλέπονται θαυμάσια ως μελλοντικές εξελίξεις σε σχέση με τα όποια, όσα και δήθεν «ανερμήνευτα» υπάρχουν, για όλους εκείνους που γνωρίζουν πολύ καλά το τι λαμβάνει χώρα μέσα στις σκοτεινές μυστικές εταιρείες, στοές και αδελφότητες της Νέας Τάξης. Διότι, όλα αυτά που γίνονται στις μέρες μας τα λένε ολοκάθαρα οι ίδιοι οι πρωταγωνιστές! Οι σιωνιστές Εβραίοι, που ελέγχουν απολύτως τις ΗΠΑ, εξυφαίνουν διαχρονικά το παγκόσμιο σχέδιό τους για την ραγδαία μείωση του παγκόσμιου πληθυσμού, ει δυνατόν στα 500 εκατ. ανθρώπους. Όλα τα υπόλοιπα είναι άνευ ουσίας.

Παράλληλα με τον αθέατο παγκόσμιο βιολογικό πόλεμο κατά της ανθρωπότητας που κήρυξαν με τα «εμβόλια» Φρανκενστάιν από το Γουχάν και μετέπειτα, που ξεκίνησε το Νοέμβριο του 2019: Οι σιωνιστές απόγονοι του Ιούδα έχουν ήδη βάλει με άκρα μαεστρία πολεμικές φωτιές σε ολόκληρο σχεδόν τον πλανήτη με επίκεντρο την Ανατολική Μεσόγειο και την Μέση Ανατολή. Φωτιές αόρατες κάπως για την ώρα και υφέρπουσες που φυσικά θα λαμπαδιάσουν ξαφνικά σε όλη σχεδόν την υφήλιο.

Μετά το ξεκίνημα του εμφυλίου πολέμου στη Συρία (Μάρτιος 2011), οι προγραμματισμένοι από τους ανθρώπους του αδρενόχρωματος και του σκότους πόλεμοι, συρράξεις, διενέξεις, συγκρούσεις και ταραχές έφτασαν σήμερα να καλύπτουν ήδη μια γιγαντιαία γεωγραφική έκταση: Από την Λιβύη μέχρι το Αφγανιστάν και Τατζικιστάν (σύνορα Κίνας) και από την Ουκρανία μέχρι την Σαουδική Αραβία και την Υεμένη. Με άλλα λόγια, οι διεθνείς σιωνιστές έχουν ήδη καταγάγει έναν μεγάλο, αιματηρό και μαύρο «θρίαμβο» σε ότι αφορά την υπάρχουσα προ-πολεμική αναστάτωση στον πλανήτη. Και αυτό, πάντα κατά την δική τους πάγια αρχή: Να βρίσκονται οι χώρες, οι λαοί, οι εθνότητες και οι φυλές, ανά τον πλανήτη, «όλοι εναντίων όλων»!

Η Πενταρχία του Σκότους επαναλαμβάνει για μια ακόμα φορά το πάγιο και ανθρωποκτόνο σχέδιό της, αυτή τη φορά στο Αφγανιστάν. Διότι, κατά τους διεθνείς σιωνιστές: Ολόκληρος ο πλανήτης πρέπει να βρίσκεται πάνω σε σιγοκαίουσες προ-πολεμικές φωτιές, οι άνθρωποι να είναι ανασφαλείς και να τρέμουν από τον φόβο, την θλίψη, την αβεβαιότητα και τον τρόμο, οι διεθνικές συγκρούσεις και οι κάθε λογής διενέξεις και διαμάχες να βαίνουν παγκοσμίως αυξανόμενες και, γενικώς, τα κράτη, τα έθνη, οι φυλές και όλες οι εθνότητες να είναι, το ξαναγράφω: Όλοι εναντίων όλων!

Μετά τα δήθεν ή τάχα εμβόλια (Γ’ Παγκόσμιος βιολογικός πόλεμος), οι τυφλοπόντικες της Νέας Εποχής μας έχουν ήδη προετοιμάσει, με HAARP, 5G, κλπ, τις με σχέδιο παγκόσμιες γεωφυσικές καταστροφές (Γ’ Παγκόσμιος γεωφυσικός πόλεμος: πλημύρες σεισμοί, εκρήξεις ηφαιστείων, καταποντισμοί, κλπ). Και στη συνέχεια, τέλος, θα έρθουν τα πυρηνικά που και αυτά προσχεδιασμένα θα ακολουθήσουν (Γ’ Παγκόσμιος πυρηνικός πόλεμος). Γι’ αυτό και είναι πάρα πολύ λίγοι αυτοί που καταλαβαίνουν ή που μπορούν να ερμηνεύσουν τη νέα και τάχα «ανεξήγητη» αποχώρηση των ΗΠΑ από το Αφγανιστάν μετά από 20 χρόνια. Ακόμη ψάχνονται: Τι άραγες γίνεται ή τι στο καλό έπαθαν οι «ανόητοι» Αμερικανοί και φεύγουν έτσι «ξαφνικά» από το Αφγανιστάν; Κοκ.

Μα, ερωτώ: Το ίδιο ακριβώς δεν έκαναν οι ΗΠΑ, λόγου χάρη, με το Αφρίν της Συρίας; Από το οποίο αποχώρησαν και στη συνέχεια το παρέδωσαν ως γεωγραφικό «δωράκι» στον υπερφίαλο και επαρμένο Ερντογάν για να συνεχίσουν να ..σκοτώνονται μεταξύ τους «όλοι με όλους» στη Βόρεια Συρία; Εισέτι, προοπτικά και μελλοντικά, το ίδιο παγκόσμιο σχέδιο εξελίσσεται: Σας θυμίζω, για παράδειγμα, την κοινή ανακοίνωση (Ιούλιος 2021) του προέδρου Μπάιντεν και του Ιρακινού πρωθυπουργού Καντίμι για την ..αποχώρηση των αμερικανικών δυνάμεων και από το Ιράκ. Άλλη σύμπτωση! Και πάει λέγοντας.

Όπως είναι φυσικό, οι Αμερικανοί ηγέτες και επίχρυσα σιωνο-πιόνια κάνουν δημόσιες παρελκυστικές δηλώσεις για δήθεν στρατηγικές κινήσεις και τακτικές αποφάσεις, που τάχα έχουν ως κεντρικό τους άξονα τα εθνικά ζωτικά συμφέροντα των ΗΠΑ. Και φυσικά επιμελώς αποκρύβουν τον τρέχοντα βασικό τους στόχο και κεντρική επιδίωξη που είναι: Να αφήσουν σε αυτή τη φάση τα διάφορα κράτη, όπου οι ίδιοι ενωρίτερα εισέβαλαν, μέσα σε πολέμους, στο χάος, σε εμφύλιες συρράξεις, σε αιματηρές συγκρούσεις, κλπ.

Λόγου χάρη, δείτε: Μπάιντεν: «Η αποχώρηση μας από το Αφγανιστάν ήταν αναπόφευκτο να δημιουργήσει χάος». Μπάιντεν-Μπλίνκεν: «Είναι προς το συμφέρον μας να φύγουμε από το Αφγανιστάν». Ερώτηση προς τον Τ.Μπάιντεν: «Δεν θα αναλάβετε κάποια ευθύνη για το αποτέλεσμα εάν οι Ταλιμπάν καταλήξουν ξανά να έχουν τον έλεγχο και οι γυναίκες καταλήξουν να χάσουν τα δικαιώματά τους;». Απάντηση: «Όχι δεν φέρω καμία ευθύνη. Καμία ευθύνη. Η ευθύνη που έχω είναι να προστατεύω τα αμερικανικά συμφέροντα».

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο ΥΠΕΞ Α.Μπλίνκεν ο οποίος, όταν ρωτήθηκε για τις «εικόνες Σαϊγκόν 2 (Σαϊγκόν 1: Βιετνάμ 1975) που παρακολουθεί ο πλανήτης στο Αφγανιστάν», αρνήθηκε και αυτός τα πάντα. «Αποδώσαμε δικαιοσύνη σε σχέση με τον Μπιν Λάντεν πριν από 10 χρόνια». «Αυτό δεν είναι Σαϊγκόν», τόνισε ο Αμερικανός ΥΠΕΞ στο CNN. «Πήγαμε στο Αφγανιστάν πριν από 20 χρόνια με μια αποστολή και αυτή η αποστολή ήταν να τακτοποιήσουμε τον λογαριασμό με εκείνους που μας επιτέθηκαν την 11η Σεπτεμβρίου. Ολοκληρώσαμε αυτήν την αποστολή». Όμως, το να παραμείνουμε στο Αφγανιστάν επ’ αόριστον «δεν αποτελεί εθνικό συμφέρον μας», τόνισε ο Μπλίνκεν.

Τώρα. Μετά την προ-σχεδιασμένη αποχώρηση των Αμερικανών από το Αφγανιστάν, έρχονται πλέον στο φως της ημέρας τα διεθνικά, τα εθνικά, τα εθνοτικά και τα φυλετικά απόνερα και πληγές. Κύμα αναμενόμενης σφοδρής κριτικής έχει δεχθεί από συμπατριώτες του και ο πρόεδρος του Αφγανιστάν, Ασράφ Γκάνι, ο οποίος εγκατέλειψε τη χώρα, παραδίνοντάς την στους Ταλιμπάν. Σε σχετική δήλωσή του τονίζει ότι έφυγε από τη χώρα για να μη γίνει αιματοχυσία, ενώ αν έμενε χιλιάδες πολίτες θα είχαν σκοτωθεί και η πόλη της Καμπούλ θα είχε καταστραφεί. «Οι Ταλιμπάν κέρδισαν και είναι τώρα υπεύθυνοι για την τιμή και την προστασία των Αφγανών», σημειώνει στο  μήνυμά του.

Προσέτι, ο Διοικητής των Ταλιμπάν ανέφερε στο CNN: «Είναι πεποίθηση μας ότι μια μέρα οι Μουτζαχεντίν θα νικήσουν και ο Ισλαμικός Νόμος θα τεθεί σε εφαρμογή όχι μόνο στο Αφγανιστάν αλλά σε όλο τον κόσμο. Δεν βιαζόμαστε. Πιστεύουμε ότι μια μέρα θα επικρατήσουμε. Το Τζιχάντ θα συνεχιστεί μέχρι την τελευταία μέρα!» Χιλιάδες τρομοκράτες του ISIS, της Αλ-Κάιντα και άλλοι συμπολεμιστές των Ταλιμπάν απελευθερώθηκαν. Οι φυλακές έχουν ανοίξει σε όλες τις επαρχίες του Αφγανιστάν. Με ότι αυτές οι κινήσεις συνεπάγονται ή σημαίνουν για το Αφγανιστάν και τον υπόλοιπο κόσμο.

Πλέον, τα διεθνικά μεταναστευτικά και λοιπά πράγματα δυσκολεύουν πάρα πολύ. Δεν είναι τυχαίο το ότι Ελλάδα, Κύπρος, Ισπανία, Ιταλία, Μάλτα ήδη ζητούν με επιστολή Μηταράκη να συζητηθούν «οι έκτακτες συνθήκες στο Αφγανιστάν». Σε σχέση με το πολεμικό τροπάριο και ύμνο των σιωνιστών «όλοι εναντίον όλων», οι σχετικές ειδήσεις είναι καταιγιστικές. Λόγου χάρη, διαβάστε: «Αφγανιστάν: Δυνάμεις πιστές στον πρώην αντιπρόεδρο ενεπλάκησαν σε μάχες με τους Ταλιμπάν: “Δεν παραδίνομαι” λέει ο Σάλεχ. Οι δυνάμεις του Σάλεχ ανέκτησαν την περιοχή Τσαρικάρ. Ο Αμρουλάχ Σάλεχ και ο Αχμάντ Μασούντ βρίσκονται στο Παντσίρ. Μαζί με όλους τους Διοικητές του Αφγανικού στρατού σχεδιάζουν και θα ξεκινήσουν αντεπίθεση». Πρώην υπουργός του Αφγανιστάν Ομάρ Σουλτάν: «Ετοιμαστείτε να ζήσετε σκηνικά τρόμου με επιχειρήσεις αυτοκτονίας».

Ο ΟΗΕ στέλνει εκατ. Αφγανούς στην Ελλάδα: «Να ανοίξουν όλες οι χώρες τα σύνορα για να περάσουν.! 3 εκατ. Αφγανοί έχουν ήδη φύγει από τη χώρα τους». Ακόμη: Ν.Τραμπ: «Είναι ώρα ο Τ.Μπάιντεν να παραιτηθεί από ντροπή! Αυτό που έκανε ο Τζο Μπάιντεν στο Αφγανιστάν είναι θρυλικό. Θα μείνει στην ιστορία ως μια από τις μεγαλύτερες αμερικανικές ήττες». Την «κεφαλή επί πίνακι» ζητούν στις ΗΠΑ: Σφοδρή επίθεση CNN σε Μπάιντεν. Επίσης: «Βράζουν: Στράτευμα και Στρατηγοί. “Εμφύλιος” στις ΗΠΑ: Οι βετεράνοι τα ”χώνουν” σε Μπάιντεν: ”Ντροπή η εγκατάλειψη του Αφγανιστάν».

Ρωσία: «Είναι έτοιμη για συνομιλίες με τους Ταλιμπάν.. Η Μόσχα θα πάψει να τους θεωρεί τρομοκράτες, μόνο αν λάβει τέτοια απόφαση ο ΟΗΕ». «Η Κίνα στηρίζει επίσημα τους Ταλιμπάν! Το Πεκίνο ετοιμάζεται να ”αρπάξει” τον ορυκτό πλούτο του Αφγανιστάν». «Η ΕΕ αναγνωρίζει τους δολοφόνους Ταλιμπάν: Θα ξεκινήσουμε συνομιλίες». Σκόπια: «Έτοιμα να δεχθούν πληθυσμό από Αφγανιστάν». Αφγανιστάν: Η συγκλονιστική αφήγηση μίας φοιτήτριας: «Οι άνδρες γελούν. Είναι οι τελευταίες μέρες σας στους δρόμους». Ταλιμπάν: Απαιτούν να πάρουν τα άνω των 15 ετών κορίτσια ως “τρόπαια».

Συντάκτης

Μια σκέψη για το “Αφγανιστάν, Ελλάδα και οι γιγάντιες μεταναστευτικές ροές

  1. Ωραία ανάλυση κ. Καλλιώρα , αλλά περιμένουμε, από Σεπτέμβριο, να σας δούμε και να σας ακούσουμε και από το κανάλι του κ.Μακρή.

Σχολιάστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα απαραίτητα πεδία είναι μαρκαρισμένα *