Μεντβέντεφ καί «πυρηνική ἀποκάλυψη»

Ο 57χρονος Ντμίτρι Ανατόλιεβιτς Μεντβέντεφ, δικηγόρος και συγγραφέας από την Αγία Πετρούπολη, διετέλεσε πρόεδρος (2008 – 2012) και πρωθυπουργός (2012 – 2020) της Ρωσίας. Σήμερα είναι αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας και αποτελεί μια ιδιαζόντως εξέχουσα, σοβαρή και παγκοσμίου διαμετρήματος  προσωπικότητα.

Ενώ θεωρείται γενικά μετριοπαθής, τα τελευταία χρόνια ο Μεντβέντεφ κάνει συστηματικά και ιδιαιτέρως σκληρές τοποθετήσεις πάνω σε τρέχοντα διεθνικά θέματα και εξελίξεις. Ο λόγος, οι δηλώσεις, τα κρυμμένα νοήματα και οι πολιτικές θέσεις του Ντμίτρι Μεντβέντεφ έχουν εξαιρετική σημασία και τροχιοδεικτικό πολιτικό βάρος και αξία. Ο Μεντβέντεφ αποτελεί ένα από τα πλέον σοβαρά, μετρημένα και αξιόπιστα γεωστρατηγικά βαρόμετρα και ηγετικούς παίκτες σε διεθνές επίπεδο.

Οι σιωνιστές Εβραίοι συνεχίζουν ακάθεκτοι την υλοποίηση των γενοκτονικών τους σχεδίων για την σκοπούμενη ίδρυση της παγκόσμιας κυβέρνησης και ο Ν. Μεντβέντεφ ανάβει συστηματικά τα γεωπολιτικά «φώτα» και μας βγάζει επιπροσθέτως και τα ανάλογα γεωπολεμικά προειδοποιητικά «φλας» σε σχέση με τις επερχόμενες διεθνείς εξελίξεις και καταστάσεις. Παρακολουθώντας κάποιος πολύ στενά τα λόγια και τις τοποθετήσεις του πρώην προέδρου της Ρωσίας, παρακολουθεί αυτομάτως και την πορεία τόσο του αθέατου όσο ομοίως και του θεατού και εν εξελίξει Γ΄ΠΠ.

Μεντβέντεφ: Θα απαντήσουμε στην καταδυνάστευση των Ρώσων στο εξωτερικόΣτη συνέχεια, αυτό θα προσπαθήσω να κάνω και του λόγου μου. Να παρακολουθήσω, δηλαδή, την χρονική συγκυρία των πολιτικών θέσεων, την ακολουθία των σχετικών αντιδράσεων, των δηλώσεων και των σχετικών απαντήσεων του πρώην προέδρου της Ρωσίας κατά τα τελευταία χρόνια πάνω στην τρέχουσα διεθνή πορεία, εξελίξεις και καταστάσεις. Ο Μεντβέντεφ είναι αδιαμφισβητήτως και παγκοσμίως ο πλέον αξιόπιστος «μαρτυριάρης» και γεωστρατηγικό «καρφί» των δράσεων των «πεφωτισμένων» ηγετών.

Ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας και σήμερα αντιπρόεδρος του ρωσικού συμβουλίου ασφαλείας Ν. Μεντβέντεφ έριξε την πρώτη και ισχυρότατη τροχιοδεικτική «τουφεκιά» όταν προειδοποίησε τις δυτικές χώρες ότι «οι ιππείς της Αποκάλυψης είναι καθ’ οδόν», στις 13 Ιουνίου 2022. Ο Μεντβέντεφ έχει κατηγορήσει επανειλημμένα τον Ουκρανό πρόεδρο Β. Ζελένσκι κaι άλλα ηγετικά στελέχη στο Κίεβο ότι είναι «ναζί» και «χρήστες ναρκωτικών».

Ο πρώην πρωθυπουργός της Ρωσίας έγραψε κατά λέξη στον λογαριασμό του στο Telegram: «Με ρωτούν συχνά γιατί είναι τόσο σκληρές οι αναρτήσεις μου στο Telegram. Η απάντηση είναι ότι τους μισώ. Είναι μπάσταρδοι και έκφυλοι. Θέλουν τον θάνατο της Ρωσίας. Κι όσο αναπνέω, θα κάνω τα πάντα για να τους εξαφανίσω.. Οι ιππείς της Αποκάλυψης είναι ήδη καθ’ οδόν».

Δυο εβδομάδες αργότερα, στις 28 Ιουνίου 2022, έρχεται μια νέα και ωμή απειλή από τον Ν. Μεντβέντεφ: Θα ξεσπάσει Γ’ Παγκόσμιος Πόλεμος εάν το ΝΑΤΟ κινηθεί εναντίον της Κριμαίας. «Για εμάς, η Κριμαία είναι τμήμα της Ρωσίας. Κι αυτό σημαίνει για πάντα. Οποιαδήποτε προσπάθεια καταπάτησης στην Κριμαία είναι κήρυξη πολέμου εναντίον της χώρας μας», δήλωσε ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας.

«Και αν αυτό γίνει από οποιοδήποτε κράτος-μέλος του NATO, αυτό θα σημάνει πόλεμο με ολόκληρη τη βορειοατλαντική συμμαχία: Τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο. Την απόλυτη καταστροφή», πρόσθεσε. Ο Ρώσος αξιωματούχος προειδοποίησε πως εάν η Φινλανδία και η Σουηδία ενταχθούν στο NATO, η Μόσχα θα ενισχύσει τα μέτρα ασφαλείας στα σύνορά της κι είναι «έτοιμη για μέτρα αντιποίνων», που μπορεί να συμπεριλάβουν την ανάπτυξη υπερηχητικών πυραύλων Ισκαντέρ «στο κατώφλι τους».

Έτι, ο πρώην Ρώσος πρόεδρος άστραψε και βρόντηξε και πάλι στο κανάλι του στο Telegram, όταν ο ίδιος σχολίασε το έγγραφο-προσχέδιο των εγγυήσεων ασφαλείας των δυτικών χωρών που κυκλοφόρησε το γραφείο του Ζελένσκι. Ο Μεντβέντεφ δήλωσε ότι οι εγγυήσεις ασφαλείας που ζητά το Κίεβο αποτελούν «πρόλογο για τον Γ’ Παγκόσμιο». «Η Δύση δεν θα δώσει τέτοιες εγγυήσεις στους Ουκρανούς ναζί» τόνισε στις 13 Σεπτεμβρίου 2022.

Το έγγραφο προκάλεσε την αγανάκτηση του Μεντβέντεφ, ο οποίος σημείωσε πως «οι αυλικοί του Κιέβου δημιούργησαν ένα σχέδιο» και μια «υστερική έκκληση» του Κιέβου που απευθύνεται σε «δυτικά αφεντικά διαφόρων διαμετρημάτων». Για να προσθέσει: «Αν αυτοί οι ηλίθιοι συνεχίσουν την ανεξέλεγκτη ενίσχυση του καθεστώτος του Κιέβου με τους πιο επικίνδυνους τύπους όπλων, τότε αργά ή γρήγορα η στρατιωτική εκστρατεία θα περάσει σε άλλο επίπεδο».

«Και τότε οι δυτικές χώρες δεν θα μπορούν να κάθονται άπραγες», πρόσθεσε ο Μεντβέντεφ, προβλέποντας ότι τότε όλος ο κόσμος θα βρεθεί αντιμέτωπος με «μεγάλη θλίψη και καταστροφές». Επίσης, ο ίδιος επικαλέστηκε και μια φράση από την Αγία Αποκάλυψη του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου, γράφοντας πως «σε αυτή την περίπτωση, το ένα τρίτο των ανθρώπων πέθανε από αυτές τις τρεις συμφορές, τη φωτιά, τον καπνό και το θειάφι που βγαίνουν από το στόμα τους».

Προσέτι, στις 22 Σεπτεμβρίου 2022, με νέο μήνυμά του μέσω Telegram o Μεντβέντεφ, ανέφερε πως τα πυρηνικά θα μπορούσε να χρησιμοποιηθούν, αν χρειαστεί, για την προστασία των κατακτημένων εδαφών στην Ουκρανία. Ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας έστειλε μια ευθεία απειλή, λέγοντας: «Θα υπερασπιστούμε ακόμη και με πυρηνικά τα προσαρτημένα εδάφη μας».

Παράλληλα, ο Μεντβέντεφ έφτασε στο σημείο να απειλεί με επιθέσεις και σε Ευρώπη και ΗΠΑ με υπερηχητικά όπλα δηλώνοντας: «Το Hypersonic  είναι εγγυημένο ότι μπορεί να φτάσει στόχους στην Ευρώπη και στις Ηνωμένες Πολιτείες πολύ πιο γρήγορα». Και πρόσθεσε: «Επομένως, διάφοροι συνταξιούχοι ηλίθιοι με ρίγες στρατηγών δεν χρειάζεται να μας τρομάζουν μιλώντας για χτύπημα του ΝΑΤΟ στην Κριμαία.. πρέπει να καταλάβουν ότι η Ρωσία έχει επιλέξει τον δικό της δρόμο. Δεν υπάρχει τρόπος επιστροφής».

Ο Μεντβέντεφ μίλησε και απείλησε και πάλι για Γ’ ΠΠ σε περίπτωση ένταξης της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ, στις 3 Οκτωβρίου 2022. Κατά τον ίδιο, η αίτηση ένταξης της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ είναι η επιθυμία του Κιέβου να «επιταχύνει την έναρξη του Γ’ Παγκοσμίου Πολέμου». Πιστός ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας στο δόγμα του πυρηνικού εκφοβισμού τόνισε: «Ο Ζελένσκι θέλει να επιταχύνει την υπαγωγή του στο ΝΑΤΟ. Υπέροχη ιδέα. Απλώς παρακαλεί το ΝΑΤΟ να επισπεύσει την έναρξη του Γ’ Παγκοσμίου Πολέμου».

Ήταν επίσης τέλος Σεπτέμβρη του 2022, όπου ο Μεντβέντεφ δήλωσε πως η Ρωσία έχει το «δικαίωμα να αμυνθεί με πυρηνικά όπλα», αν εξωθηθεί πέραν των ορίων της, και πως αυτό «σίγουρα δεν είναι μπλόφα». «Ας φανταστούμε πως η Ρωσία εξαναγκάζεται να χρησιμοποιήσει το πιο τρομακτικό όπλο εναντίον του ουκρανικού καθεστώτος, το οποίο έχει πραγματοποιήσει μια μεγάλης κλίμακας επιθετική ενέργεια που είναι επικίνδυνη για την ίδια την ύπαρξη του κράτους μας», είχε πει τότε ο Μεντβέντεφ.

Έτι, στις 12 Οκτωβρίου 2022, ο πρώην Ρώσος πρόεδρος εκτόξευσε νέες απειλές για παγκόσμιο πόλεμο, σε περίπτωση που παραδοθεί στην Ουκρανία το σύστημα εκτόξευσης πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς MLRS από τον οποιονδήποτε, θέτοντας τις «κόκκινες γραμμές» της Μόσχας. «Ο ταχύτερος δρόμος για την κλιμάκωσης της διαμάχης με την Ουκρανία στο επίπεδο των συνεπειών ενός παγκοσμίου πολέμου είναι να δοθεί στους ψυχάκηδες του Κιέβου το σύστημα MLRS», έγραψε ο Μεντβέντεφ στο Telegram.

Παράλληλα, στις δημόσιες αναφορές του Γενς Στόλτενμπεργκ ότι τυχόν νίκη της Ρωσίας θα σημαίνει ήττα της συμμαχίας, ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ απάντησε λέγοντας: «Οι αναφορές του Γ.Γ. του ΝΑΤΟ ότι νίκη της Ρωσίας θα σημαίνει την ήττα της βορειοατλαντικής συμμαχίας αποτελεί μια απευθείας επιβεβαίωση της συμμετοχής της συμμαχίας στον πόλεμο κατά της χώρας μας. Όπως λένε όχι και τόσο έξυπνο. Αλλά ήρθε από μια ειλικρινή καρδιά. Ένας ειλικρινής Νορβηγός φίλος έκανε επιτέλους μια τέτοια εξομολόγηση».

Ευθείες απειλές Μεντβέντεφ για πυρηνικά: «Θα χρησιμοποιήσουμε οποιοδήποτε  διαθέσιμο όπλο» | Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΕισέτι, την 1η Νοεμβρίου 2022, ο στενός συνεργάτης του Β. Πούτιν δήλωσε πως η μόνη εγγύηση για την αποφυγή μίας γενικευμένης σύγκρουσης είναι η νίκη της Μόσχας στην Ουκρανία, καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα ξεσπάσει παγκόσμιος πυρηνικός πόλεμος. «Ας πούμε τα πράγματα με το όνομά τους. Οι δυτικές χώρες σπρώχνουν τον κόσμο σε έναν παγκόσμιο πόλεμο. Μόνο η πλήρης και τελική νίκη της Ρωσίας θα αποτελέσει εγγύηση έναντι μιας παγκόσμιας σύγκρουσης», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Και πρόσθεσε: «Εάν δεν αναμένεται να κερδίσει η Ρωσία, τότε, προφανώς, θα κερδίσει η Ουκρανία. Στόχος της Ουκρανίας στον πόλεμο, που κήρυξε το καθεστώς του Κιέβου, είναι η ανάκτηση όλων των εδαφών που ανήκαν στο παρελθόν σε αυτήν.. Ποιος σχεδιάζει μια πυρηνική σύγκρουση στην πραγματικότητα, μπορώ να ρωτήσω; Τι είναι αυτό, αν όχι μια άμεση πρόκληση ενός παγκόσμιου πολέμου με τη χρήση πυρηνικών όπλων;»

Πέραν αυτών, στις 16 Νοεμβρίου 2022, στον απόηχο της είδησης ότι πύραυλος έπληξε πολωνικό έδαφος σκοτώνοντας δύο ανθρώπους, ο στενός συνεργάτης του Βλαντίμιρ Πούτιν έγραψε στο Twitter: «Το περιστατικό με το υποτιθέμενο ”πυραυλικό χτύπημα” σε πολωνική φάρμα αποδεικνύει μόνο ένα πράγμα: Διεξάγοντας έναν υβριδικό πόλεμο εναντίον της Ρωσίας, η Δύση πλησιάζει πιο κοντά στον παγκόσμιο πόλεμο».

Στις 26 Δεκεμβρίου 2022, σε άρθρο του στην εφημερίδα Rossiyskaya Gazeta, ο Μεντβέντεφ, διερωτάται: «Είναι έτοιμη η Δύση να εξαπολύσει έναν ολοκληρωτικό πόλεμο εναντίον μας, ακόμη και με τη χρήση πυρηνικών, καθοδηγούμενη από το Κίεβο;.. Το μοναδικό πράγμα που εμποδίζει τους εχθρούς μας σήμερα είναι ότι έχουν καταλάβει πως η κυβέρνηση της Ρωσίας καθοδηγείται από τις θεμελιώδεις αρχές της πολιτικής για την πυρηνική αποτροπή. Και σε περίπτωση που προκύψει πραγματική απειλή, θα αναλάβει δράση εναντίον τους».

Στις 5 Ιανουαρίου 2023, με αφορμή τον απόπλου της φρεγάτας «Ναύαρχος Gorshkov», που είναι εξοπλισμένη με τους νέους υπερηχητικούς πυραύλους Zircon, ο Μεντβέντεφ απείλησε ξανά με πυρηνικά χτυπήματα. Σε σχετική ανάρτησή του ανέφερε: «Ας το βάλουμε στα 100 χιλιόμετρα από τις ακτές, κοντά στον ποταμό Πότομακ (Ουάσιγκτον). Εσείς και οι “κολλητοί” σας που σκοτώνουν τον λαό μας δεν θα συγχωρηθούν ποτέ. Θα σας μιλήσουμε με την γλώσσα της ισχύος, αφού δεν καταλαβαίνετε κάποια άλλη».

Με την ευκαιρία της συνάντησης των υπουργών άμυνας των χωρών του ΝΑΤΟ στην αεροπορική βάση Ράμσταϊν στη Γερμανία, ο στενός σύμμαχος του Πούτιν προειδοποίησε το ΝΑΤΟ για τον κίνδυνο πυρηνικής αποκάλυψης, στις 19 Ιανουαρίου 2023, με ανάρτησή του: «Η ήττα πυρηνικής δύναμης σε συμβατικό πόλεμο ίσως πυροδοτήσει πυρηνικό πόλεμο». «Πυρηνικές δυνάμεις ποτέ δεν έχασαν μεγάλες συγκρούσεις από τις οποίες εξαρτάται η τύχη τους», δήλωσε ο Μεντβέντεφ.

Προσέτι, στις 27 Φεβρουαρίου 2023, η ρητορική του Μεντβέντεφ περί «αποκάλυψης» συνεχίστηκε με αφορμή τη νεώτερη δυτική βοήθεια στην Ουκρανία: «Φυσικά, η εισροή όπλων μπορεί να συνεχιστεί.. και να αποτρέψει την όποια πιθανότητα αναβίωσης των διαπραγματεύσεων», δήλωσε ο Μεντβέντεφ στην εφημερίδα Izvestia. «Οι εχθροί μας κάνουν ακριβώς αυτό, δεν θέλουν να καταλάβουν ότι οι στόχοι τους θα οδηγήσουν οπωσδήποτε σε απόλυτο φιάσκο. Απώλειες για όλους. Κατάρρευση. Αποκάλυψη. Ραδιενέργεια».

Νέες απειλές «αποκάλυψης» εξαπέλυσε εισέτι ο Μεντβέντεφ στις 24 Μαρτίου 2023: «Οι προσπάθειες ανακατάληψης της Κριμαίας θα θεωρηθούν από τη Ρωσία ως απειλή για την ύπαρξη του (ρωσικού) κράτους, κάτι που του δίνει το δικαίωμα να χρησιμοποιεί οποιοδήποτε είδος όπλου, συμπεριλαμβανομένου του πυρηνικού οπλοστασίου της». «Τυχόν σύγκρουση αμερικανικού – ρωσικού στρατού, δεν θα είχε νικητή, θα προκαλούσε, πυρηνικό πόλεμο, μια ‘’εγγυημένη ήττα’’ με τρομερές συνέπειες και για τις δύο πλευρές» είπε.

Και πρόσθεσε: «Χωρίς τη βοήθεια του ΝΑΤΟ, το καθεστώς του Κιέβου σε μια εβδομάδα δε θα υπήρχε.. Η Ρωσική Ομοσπονδία δεν είναι σε πόλεμο με την Ουκρανία, η χώρα μας βρίσκεται σε πόλεμο με 3,6 εκατ. εκπροσώπους του στρατού του ΝΑΤΟ. Και (η Ρωσία πολεμά επίσης) με πληθυσμό 800 εκατ. ανθρώπων, που προμηθεύει εξοπλισμό, όπλα και χρήματα στο καθεστώς του Κιέβου».

Σε συνέδριο στη Μόσχα, στις 25 Απριλίου 2023, ο πολύ στενός σύμμαχος του Β. Πούτιν προειδοποίησε και πάλι για τον κίνδυνο μιας πυρηνικής αντιπαράθεσης και αυτή τη φορά ήταν εξόχως ωμός και ιδιαιτέρως αποκαλυπτικός και ψυχρός, τονίζοντας ότι: «Ο κόσμος είναι άρρωστος και είναι αρκετά πιθανόν ότι βρίσκεται στο χείλος ενός νέου παγκόσμιου πολέμου».

Εισέτι, στις 12 Μαΐου 2023, ο Μεντβέντεφ σε ομιλία του στο Διεθνές Νομικό Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης τόνισε: «Είναι προφανές ότι ένας υβριδικός πόλεμος πλήρους κλίμακας έχει εξαπολυθεί εναντίον της χώρας μας. Οι Αμερικανοί και Ευρωπαίοι αφέντες τους (της Ουκρανίας) τροφοδοτούν έντονα τους εχθρούς μας με φονικά όπλα κάθε είδους.. στην πραγματικότητα, οδηγούν το θέμα σε έναν τρίτο παγκόσμιο πόλεμο, σε μια παγκόσμια καταστροφή στην οποία, όπως γνωρίζετε, δεν υπάρχουν νικητές».

Τέλος, στις 23 Μαΐου 2023, ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας, σύμφωνα με το πρακτορείο RIA, τόνισε πως όσο περισσότερο καταστροφικά όπλα λαμβάνει η Ουκρανία, τόσο μεγαλύτερος γίνεται ο κίνδυνος «πυρηνικής αποκάλυψης». Τρεις ημέρες μετά, στις 26 Μαΐου 2023, ο Ν. Μεντβέντεφ υπογράμμισε πως η Ρωσία θα πρέπει να εξαπολύσει προληπτικό πλήγμα, αν η Δύση δώσει πυρηνικά όπλα στην Ουκρανία: «Υπάρχουν αμετάκλητοι νόμοι του πολέμου. Αν η κατάσταση φθάσει στα πυρηνικά όπλα, θα πρέπει να υπάρξει προληπτικό πλήγμα».

https://www.facebook.com/profile.php?id=100000270536476

Συντάκτης

Σχολιάστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα απαραίτητα πεδία είναι μαρκαρισμένα *