Ἐρντογάν: Συνεκμετάλλευση ἤ πόλεμος!

Δυστυχώς για την Τουρκία, ο Ερντογάν μέλλει να γίνει τόσο ο διεθνικός πυροκροτητής της επόμενης φάσης του εν εξελίξει Γ’ ΠΠ όσο επίσης και ο νεκροθάφτης της. Από το μεγάλο όνειρο της επανίδρυσης της νέας Οθωμανικής αυτοκρατορίας, ο Ταγίπ εν τέλει θα φτάσει να διαλύσει την ίδια τη χώρα του. Είναι φαίνεται στο ιστορικό πεπρωμένο του σημερινού ψευτο-σουλτάνου αυτή η εξέλιξη.

Όσοι τώρα προσπαθούν να αναλύσουν και να προβλέψουν τα τρέχοντα διεθνικά γεγονότα με δήθεν βαθιές επιστημονικές αναλύσεις, θεωρητικές προσεγγίσεις, ακαδημαϊκά εργαλεία, σχολές σκέψεις, ορθολογισμό και κοσμική λογική σφάλλουν και πελαγοδρομούν. Επιστημονικά και μη. Βρίσκονται σε σύγχυση. Βρίσκονται εκτός τόπου και χρόνου.

Διότι: Οι ίδιοι προσπαθούν να μελετήσουν, ερευνήσουν, αναλύσουν, ενδιατρίψουν και προβλέψουν τα πάντα, αλλά!, όλα αυτά τα κάνουν γύρω από το πεδίο ανάλυσης «μηδέν». Και το λέω αυτό ή, τουτέστιν, το πεδίο ανάλυσης «μηδέν», διότι: Αυτοί που πράγματι κυβερνούν τον κόσμο ή, άλλως πως, οι τυφλοπόντικες διεθνείς σιωνιστές της Νέας Τάξης, οι σκοτεινές στοές, οι εωσφορικές αδελφότητες και οι ανά την υφήλιο μυστικές εταιρείες των Ρόθστσιλντ, έχουν ήδη από πολλές δεκαετίες αποφασίσει να διεξαγάγουν τον Γ’ ΠΠ.

Ήδη, εδώ και δεκαετίες, οι σιωνιστές νεοταξίτες έχουν σχεδιάσει, προγραμματίσει και θέσει στο πολεμικό τους στόχαστρο τη Μέση Ανατολή, την Ανατολική Μεσόγειο και ειδικά την Ελλάδα. Το γιατί συμβαίνει αυτό, το έχω ήδη αναλύσει λεπτομερώς σε άλλα σχετικά άρθρα μου. Τώρα ερωτώ: Τον λαγό τον βλέπουμε (βέβαιος προσχεδιασμένος παγκόσμιος πόλεμος) τα ίχνη του (προβλέψεις) ψάχνουμε; Η βομβαρδισμένη Βηρυτός ήδη αποτελεί το εκρηκτικό προοίμιο και το εναρκτήριο πολεμικό λάκτισμα και πρελούδιο των παγκόσμιων επερχομένων γεγονότων.

Το κωμικό ή/και τραγικό: Όταν οι Εβραίοι σιωνιστές λένε, διατυμπανίζουν, διαφημίζουν και γράφουν, εδώ και δεκαετίες, για τον Γ’ Γενικό Πόλεμο, εμείς αναλύουμε, ψάχνουμε ή προσπαθούμε να προβλέψουμε αυτό που αποφασίσθηκε και ήδη λαμβάνει χώρα μπροστά στα μάτια μας; Είναι θλιβερό αστείο και πραγματικότητα κάποιος να προσπαθεί να προβλέψει μελλοντικά γεγονότα και καταστάσεις την ώρα που εκατοντάδες διάσημοι των σκοτεινών στοών και μυστικών εταιρειών κραυγάζουν στο κουφό του αφτί τις λέξεις «Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος».

Η αλήθεια που σήμερα βιώνουμε είναι πως η Αν. Μεσόγειος μυρίζει μπαρούτι.

Και ειδικά η περιοχή Καστελόριζο-Κύπρος-Κρήτη. Ήδη βιώνουμε τον ακήρυχτο (ακόμη..!) Ελληνο-τουρκικό πόλεμο, με συγκρούσεις πολεμικών φρεγατών και σκαφών του λιμενικού σώματος, παραβιάσεις εθνικών εδαφών, κλπ. Τη φρικτή αλήθεια θα την μάθουν άριστα και θα την καταλάβουν αναδρομικά και χορταστικά όλοι οι άνθρωποι της γης που θα έχουν ενδιαμέσως επιζήσει τον επερχόμενο πυρηνικό όλεθρο.

Το επίχρυσο σιωνιστικό ανδρείκελο που ονομάζεται Ερντογάν έχει «ξεσαλώσει» και ήδη λειτουργεί ως ένας νέος Σουλεϊμάν Α’ ο Μεγαλοπρεπής. Έχει πράξει ο ίδιος και το εξής απίστευτο και μοναδικό: Έχει επιτεθεί πολεμικά και συγκρουσιακά με όλες τις χώρες που συνορεύουν με την χώρα του την Τουρκία, πλην της Ελλάδας. ..Ακόμη! Αυτά που σχεδιάστηκαν και έρχονται στο Αιγαίο και την Αν. Μεσόγειο είναι το πολεμικό «κερασάκι» στην  νεοεποχίτικη τούρτα των κοσμοκρατόρων Ρόθστσιλντ. Ήδη σήμερα βιώνουμε τις γενικές προδρομικές παγκόσμιες προπολεμικές προετοιμασίες.

Για παράδειγμα, ολόκληρος ο κόσμος παρακολουθεί με αγωνία και «κυνηγάει» το διάσημο πλέον Oruc Reis. Γράφει το ΘΕΜΑ: «Το τουρκικό σεισμογραφικό σκάφος Oruc Reis παραμένει για όγδοη ημέρα συνοδεία πολεμικών πλοίων εντός της δυνάμει ελληνικής ΑΟΖ με δικαιολογία την παράνομη τουρκική NAVTEX, κορυφώνοντας έτσι την ένταση στην περιοχή». Ή, επίσης (CNN.gr): Προς την ελληνική υφαλοκρηπίδα φαίνεται πως κινείται και πάλι το τουρκικό σεισμογραφικό Oruc Reis. Το πλοίο αφού έφτασε στο βορειοανατολικό άκρο της θαλάσσιας περιοχής που έχει δεσμεύσει με παράνομη Navtex η Τουρκία, έστρεψε δυτικά νοτιοδυτικά, χαράσσοντας πορεία για την ελληνική υφαλοκρηπίδα».

Παρά το γεγονός ότι το εν λόγω σεισμογραφικό σέρνει τα καλώδιά του μέσα στην ελληνική υφαλοκρηπίδα, ειδικοί του χώρου αναφέρουν ότι το Oruc Reis δεν έχει τη δυνατότητα να κάνει σεισμογραφικές έρευνες. Η παγιωμένη πρακτική των σεισμικών ερευνών για την εξεύρεση υδρογονανθράκων υπαγορεύει τη διεξαγωγή ερευνών δύο διαστάσεων σε δύο διαδοχικά στάδια-φάσεις: α. Αναγνωριστικός έλεγχος σε μεγάλες θαλάσσιες εκτάσεις και β. Ανάδειξη μικρών ζωνών προς δεύτερο έλεγχο-έρευνα.

Γράφουν TA NEA (16-8-2020): «Ο τρόπος που κινείται το Oruc Reis δεν παραπέμπει σε μια τέτοια μεθοδολογία και πρακτική και ως εκ τούτου δεν προκύπτει ερευνητικός στόχος εκ μέρους της Άγκυρας. Αντίθετα, οι εκτιμήσεις είναι ότι η Άγκυρα χρησιμοποιεί το Oruc Reis ως πιόνι σε μια διπλωματική σκακιέρα, προκειμένου να ισχυροποιήσει τις γεωπολιτικές της διεκδικήσεις».

Για να προσθέσουν ΤΑ ΝΕΑ: «Ανώτεροι κυβερνητικοί αλλά και διπλωματικοί παράγοντες αναγνώριζαν τις τελευταίες ημέρες ότι η τουρκική NAVTEX της 10ης Αυγούστου ήταν άριστα μελετημένη. Οι σκοποί της ήταν να ενισχυθεί η άποψη της Άγκυρας ότι ανατολικά του 28ου μεσημβρινού η Τουρκία δικαιούται μεγάλο κομμάτι υφαλοκρηπίδας και σε καμία περίπτωση το Καστελλόριζο δεν απολαμβάνει πλήρη επήρεια που θα ένωνε, σε ένα ιδεατό σενάριο, τις θαλάσσιες ζώνες Ελλάδος και Κύπρου».

Συμφωνώ με τον καθηγητή κ. Ι. Μάζη, που τόνισε για την υπόθεση του Oruc Reis (Focus 103,6): «Πρόκειται για συστηματική, προσβλητική και εξευτελιστική παραβίαση κυριαρχικών μας δικαιωμάτων.. είμαι αντίθετος στο να καθίσουμε και να συζητήσουμε με την Τουρκία.. είμαι απολύτως ασφαλής με τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις.. αλλά κάποιος πρέπει να απελευθερώσει τους κανόνες εμπλοκής.. Ύποπτη κίνηση από το τουρκικό γεωτρύπανο “Γιαβούζ” που πλέει δυτικά προς Κρήτη.. Δεν μπορεί να ασχολούμαστε με τη Λευκορωσία κι όχι με την Ελλάδα… Η ΕΕ εξελίσσεται σε ένα γραφειοκρατικό απολίθωμα».

Τα γεγονότα και οι εξελίξεις τρέχουν. H Αίγυπτος ήδη επικύρωσε την συμφωνία με την Ελλάδα για την μερική οριοθέτηση ΑΟΖ στις 18 Αυγούστου. Με διαδικασίες-εξπρές. Ο αιγύπτιος βουλευτής Tarek El Khouly έγραψε: «Πριν από λίγο ψηφίσαμε στην ολομέλεια του Κοινοβουλίου. Οι Αιγύπτιοι εγκρίναμε την οριοθέτηση των θαλασσίων συνόρων ανάμεσα σε Ελλάδα και Αίγυπτο.. την ιστορική συμφωνία “στα μούτρα” των φιλοδοξιών των πειρατών της Μεσογείου». Μήνυμα που αντηχεί την αντίστοιχη δήλωση του προέδρου της αιγυπτιακής Βουλής, Αλι Αμπντελ Ααλ: «Η συμφωνία έρχεται να κλείσει την πόρτα σε όλους εκείνους που προσπαθούν να εξερευνήσουν στην Ανατολική Μεσόγειο με προκλητικό τρόπο».

Και ενώ διέρρευσαν φωτογραφίες-μάρτυρες για το μεγάλο κάζο που έπαθε η τουρκική φρεγάτα «Kemal Reis», η οποία προσπάθησε να εμβολίσει την ελληνική φρεγάτα «Λήμνος», η Κύπρος φαίνεται ότι έχει πλέον την πολιτική πρόθεση να προχωρήσει σε οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών με την Ελλάδα. Σύμφωνα με το κυπριακό sigmalive: «Η Λευκωσία αποφάσισε να προσκληθούν όλες οι χώρες της περιοχής με τις οποίες η Μεγαλόνησος δεν έχει ακόμη οριοθετήσει μεταξύ τους ΑΟΖ για να το πράξουν και μέσα σε αυτό θα ναι και η Ελλάδα. Πολλοί αναλυτές αναφέρουν ότι πρέπει να προχωρήσει πάραυτα η εν λόγω διευθέτηση ή εκκρεμότητα χωρίς καμία προϋπόθεση».

Με την Αθήνα ως άριστο θεατή, η διεθνική κατάσταση συνεχίζεται να περιπλέκεται έτι περεταίρω με την Τουρκία να υλοποιεί σιωπηλά έναν 3ο και θαλάσσιο αυτή τη φορά «Αττίλα». Μετά το σεισμογραφικό Oruc Reis, θα εισέλθει και το γεωτρύπανο Yavuz στην Ελληνική υφαλοκρηπίδα; Γράφει το militaire.gr (18/8): «Εδώ και λίγη έχουμε μετακίνηση του τουρκικού πλωτού γεωτρύπανου YAVUZ με κατεύθυνση Δυτικά και ταχύτητα 7,4 κόμβους.. Φεύγει από Κύπρο για νότια της Κρήτης ή μετακινείται εντός κυπριακής ΑΟΖ;».

Την ώρα που ο θεσμικός Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας παραδέχτηκε πως το Oruc Reis παραβίασε την ελληνική κυριαρχία, παρά την μετέπειτα διόρθωση λόγω «θορύβου» και την παραίτησή του, ο Έλληνας πρωθυπουργός βρίσκεται σε αυτό-εγκλωβισμό και αδιέξοδο. Διότι, για να ζητήσει κυρώσεις κατά της Τουρκίας από την ΕΕ θα πρέπει πρώτα να παραδεχτεί παραβίαση της εθνικής μας κυριαρχίας.

Και εάν ναι, τότε: γιατί δεν υπήρξε εκ μέρους μας ουσιαστική και δυναμική αντίδραση ή απάντηση στην τουρκική επιθετική ενέργεια την στιγμή που η υφαλοκρηπίδα είναι εθνικό έδαφος; Αν όχι, τότε θα μας πουν οι «φίλοι μας» ευρωπαίοι πως το τουρκικό ερευνητικό βρισκόταν σε διεθνή ύδατα και άρα σε τι μας προκαλεί η Τουρκία αφού δεν κάνει κάτι παράνομο;

Πλέον, φαίνεται ότι ο προπολεμικός κόμπος έφτασε στο συγκρουσιακό χτένι, με τον Ρ.Τ. Ερντογάν να λέει άκρως διπλωματικά και απολύτως αυστηρά προς τον Κ. Μητσοτάκη:

Ή θα μοιραστούμε τα κοιτάσματά σας ή θα γίνει πόλεμος!

Ναι. Με την συνηθισμένη απειλητική στάση και τον ιδιαιτέρως κοφτερό διπλωματικό λόγο ο Τούρκος Πρόεδρος έθεσε προχθές Τετάρτη στον έλληνα πρωθυπουργό το δίλημμα «συνεκμετάλλευση ή πόλεμος».

Ο Ερντογάν υπογράμμισε: «Η Τουρκία είναι αποφασισμένη κι έχει το δικαίωμα να ζητήσει τα δικαιώματα της στην ανατολική Μεσόγειο. Καμία απειλή και καμία αποικιοκρατική δύναμη δεν μπορεί να μας στερήσει απο τα κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου που θεωρείται πως υπάρχουν στην περιοχή».

Για να προσθέσει: «Όπως σκίσαμε πριν από έναν αιώνα τη συνθήκη των Σεβρών, έτσι και σήμερα δεν θα υποκύψουμε στις νέες Σέβρες που θέλουν να μας επιβάλλουν στην ανατολική Μεσόγειο». Έκανε δε ο ίδιος και ειδική αναφορά απειλής, ξεκαθαρίσματος και ανέκκλητης αποφασιστικότητας σε «λάθη του παρελθόντος» που οδήγησαν στα «χρόνια προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο». Κλπ..

Μετά από αυτό που είπε ο Ερντογάν, «εντοπίσαμε 320 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου στη Μ. Θάλασσα.. περιμένουμε τα ίδια καλά νέα από τη Μεσόγειο Θάλασσα» και τη μετατροπή σε τζαμί και της Ιεράς Μονής της Χώρας, ο νέο-οθωμανισμός του Ταγίπ κτυπάει κόκκινο. Μιλώντας χθες σε μέλη του κόμματός του, ο Σουλτάνος δήλωσε την επιθυμία του να αναβιώσει την ιστορία ακολουθώντας τα χνάρια του Αλπ Αρσλάν, που νίκησε τα στρατεύματα του αυτοκράτορα Ρωμανού Δ’ Διογένη της Ρωμανίας-Βυζαντίου στην μάχη του Μαντζικέρτ (26-8-1071) και έθεσε τις βάσεις για την κυριαρχία των Σελτζούκων στην Ανατολία. Ο Τούρκος πρόεδρος τόνισε: «Να αναβιώσουμε την ιστορία όπως στο Μαντζικέρτ και της νίκης επί των Βυζαντινών».

Τέλος,  μετά την EXXON που δημοσίως αποδομεί τον  δήθεν κολοσσιαίο θησαυρό φυσικού αερίου που λέει ότι ανακάλυψε ο Ερντογάν στη Μαύρη Θάλασσα, το Γερμανικό περιοδικό Spiegel, σε άρθρο του για την κρίση στο Αιγαίο και ειδικά στα ανοιχτά του συμπλέγματος του Καστελόριζου, τονίζει ότι «ο Τούρκος Πρόεδρος θέλει να χαράξει νέα σύνορα στην Ανατολική Μεσόγειο και μπαίνει στη διαδικασία ενός πολέμου με την Ελλάδα».

 

Συντάκτης

Μια σκέψη για το “Ἐρντογάν: Συνεκμετάλλευση ἤ πόλεμος!

  1. Οι προφητειες ειναι εν εξελιξη. Θα το φαει ο Ερντογαν το κεφαλι του αλλα και ολοι οσοι τον σιγονταρουν και τον υποστιριζουν

Σχολιάστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα απαραίτητα πεδία είναι μαρκαρισμένα *