Σι Τζινπίνγκ καί τά ἀσύλληπτα ἐπερχόμενα

Ο 70χρονος Σι Τζινπίνγκ είναι ο 7ος πρόεδρος της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας από το 2013. Η θέση του, η στάση του και η πορεία του έχουν κυρίαρχη σημασία στα παγκόσμια διεθνικά τεκταινόμενα και όλως ιδιαιτέρως μετά το Γουχάν, το 2019, και την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία το 2022. Στο παρών άρθρο θα εξετάσω, θα διασυνδέσω και θα παρουσιάσω τον πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ σε σχέση με τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Μια ισχυρή παγκόσμια γεωστρατηγική ψυχρολουσία έλαβε χώρα στις 18 Οκτωβρίου 2022, όταν ο Σι Τζινπίνγκ προετοίμασε την Κίνα για πολεμικές περιπέτειες και φουρτούνες. Από το βήμα του 20ού συνεδρίου του Κομμουνιστικού Κόμματος, ο πρόεδρος της Κίνας έστειλε πολλαπλά γεωστρατηγικά μηνύματα προς την Ταϊβάν, τις ΗΠΑ και τον υπόλοιπο κόσμο. Ο ίδιος μίλησε με έντονο γεωπολεμικό φορτίο και ένταση και η ομιλία του κράτησε σχεδόν δύο ώρες.

Ο Σι Τζινπίνγκ τόνισε στους περίπου 2.300 συνέδρους: «Τα επόμενα πέντε χρόνια θα είναι κρίσιμα». Ενώ οι προκάτοχοί του εστίαζαν κυρίως στα θέματα της οικονομικής ανάπτυξης και αύξησης του βιοτικού επιπέδου, η εισήγηση του Σι χρωματίστηκε από αναφορές σε ζητήματα εθνικής ασφάλειας και παγκόσμιων γεωστρατηγικών εξελίξεων. Ο Σι επέμεινε εμφατικά στην ανάγκη να οικοδομήσει η χώρα του ισχυρότερο στρατό, παγκόσμιας κλάσης,  και να «ετοιμάζεται να αντιμετωπίσει τους κινδύνους που ελλοχεύουν».

Κτυπώντας ο ίδιος τον τοίχο για να ακούσουν τα «ποντίκια», το πνεύμα της εισηγητικής ομιλίας του Κινέζου ηγέτη στο 20ο Συνέδριο συμπυκνώνεται στην γλαφυρή και σχεδόν ποιητική αποστροφή του:

«Προχωρήστε σε μια γερή ανακαίνιση του σπιτιού προτού να έρθουν οι βροχές και ετοιμαστείτε να αντιμετωπίσετε τις σοβαρές δοκιμασίες των σφοδρών ανέμων, των υψηλών κυμάτων, ακόμη και των άγριων θαλασσών».

Έτι, στις 4 Νοεμβρίου 2022, κατά την συνάντησή του με τον Γερμανό Καγκελάριο Όλαφ Σολτς, ο Σι Τζινπίνγκ κάλεσε τον Πούτιν να μη χρησιμοποιήσει πυρηνικά. Η διεθνής κοινότητα, είπε ο κινέζος πρόεδρος, θα πρέπει να «αντιταχθεί από κοινού στη χρήση ή στις απειλές χρήσης πυρηνικών όπλων», σύμφωνα με δήλωση που μεταδόθηκε από το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Κίνας Xinhua. Η δημόσια προειδοποίηση του Τζινπίνγκ ήρθε μετά την απειλή του προέδρου Πούτιν ότι θα κάνει χρήση πυρηνικών όπλων.

Προσέτι, στις 8 Νοεμβρίου 2022, μια ακόμη παγκόσμια γεωστρατηγική ψυχρολουσία ήρθε να προστεθεί, όταν ο Σι Τζινπίνγκ έθεσε την Κίνα σε πλήρη ετοιμότητα για πόλεμο. Η απόφαση του προέδρου της Κίνας προκάλεσε ιδιαίτερη διεθνή ανησυχία, όταν δήλωσε ότι το Πεκίνο θα ενισχύσει σε πλήρη έκταση τη στρατιωτική του εκπαίδευση, προετοιμασία και ετοιμότητα, όπως μετέδωσε τότε το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο της Κίνας CCTV.

Για το ίδιο γεγονός, το Reuters ανέφερε ότι ο Σι Τζινπίνγκ φέρεται να πρόσθεσε στις δηλώσεις του ότι «η ασφάλεια της χώρας είναι όλο και πιο ασταθής και αβέβαιη, για αυτό και θα προετοιμαστεί για οποιονδήποτε πόλεμο». Με μια φράση: Η Κίνα ετοιμάζεται για πόλεμο. Εξάλλου, ανάμεσα στα άλλα, ο Σι Τζινπίνγκ έχει απειλήσει επανειλημμένα ότι θα προσαρτήσει την Ταϊβάν ακόμα και αν χρειαστεί να χρησιμοποιήσει βία, με τις ΗΠΑ να απαντούν ότι θα υπερασπιστούν το νησί, όπως το έχει υποσχεθεί ο Τζο Μπάιντεν.

Στις 7 Μαρτίου 2023, τα διεθνικά πράγματα οδηγήθηκαν σε ραγδαία κλιμάκωση, όταν ο Σι Τζινπίνγκ έριξε ευθείες βολές και των ΗΠΑ και της συλλογικής Δύσης. Κατά τη διάρκεια της ετήσιας συνεδρίασης του κινεζικού κοινοβουλίου στο Πεκίνο ο Σι Τζινπίνγκ υπογράμμισε: «Το εξωτερικό περιβάλλον ως προς την ανάπτυξη της Κίνας βίωσε ταχείες αλλαγές. Οι αβέβαιοι και απρόβλεπτοι παράγοντες αυξήθηκαν κατά πολύ», τόνισε. Αυτά ειπώθηκαν λίγες ημέρες μετά την κατάρριψη κινεζικού αερόστατου από την αμερικανική Πολεμική Αεροπορία.

Το πλέον σημαντικό και κομβικό γεγονός εδώ είναι πως για πρώτη φορά ο πρόεδρος της Κίνας μίλησε σε κοινοβουλευτικούς, στεντόρεια, με ονόματα και με διευθύνσεις, λέγοντας ο ίδιος κατά λέξη: «Δυτικές χώρες, υπό την ηγεσία των ΗΠΑ, έχουν θέσει σε εφαρμογή πλήρη πολιτική ανάσχεσης, περικύκλωσης και καταστολής της Κίνας, κάτι που εγείρει προκλήσεις άνευ προηγουμένου για την ανάπτυξη της χώρας μας», σύμφωνα με σχετικό τηλεγράφημα του πρακτορείου ειδήσεων Νέα Κίνα.

Εισέτι, ένα ακόμη πολύ μεγάλο διεθνικό γεγονός έλαβε χώρα, όταν ο πρόεδρος της Κίνας πραγματοποίησε τριήμερη επίσημη επίσκεψη στη Ρωσία στις 20 Μαρτίου 2023. Κατά την συνάντηση κορυφής στη Μόσχα, Βλαντίμιρ Πούτιν και Σι Τζινπίνγκ κινήθηκαν σε ένα ιδιαιτέρως φιλικό πολιτικό πλαίσιο όσο και διανθρώπινο επίπεδο και αμφότεροι εξήραν την άρτια διμερή τους συνεννόηση και συνεργασία. Οι σχέσεις Ρωσίας και Κίνας βρίσκονται σε άριστο επίπεδο.

Ο πρόεδρος Πούτιν τόνισε σε άρθρο που δημοσιεύθηκε σε κινεζική εφημερίδα: «Οι σινορωσικές σχέσεις έχουν φτάσει στο καλύτερο σημείο της ιστορίας τους». Επίσης, στο ίδιο κλίμα, σε άρθρο του προέδρου Τζινπίνγκ που δημοσιεύθηκε στη ρωσική εφημερίδα Rossiskaya Gazeta, ο Σι παρουσιάζει την επίσκεψή του σαν ένα «ταξίδι φιλίας, συνεργασίας και ειρήνης». «Ανυπομονώ να εργαστώ με τον πρόεδρο Πούτιν για να υιοθετήσουμε μαζί ένα νέο όραμα» για τις διμερείς σχέσεις, τονίζει ο Κινέζος πρόεδρος.

Πεκίνο και Μόσχα έχουν έρθει ακόμη πιο κοντά τα τελευταία χρόνια, κυρίως για να δημιουργήσουν κοινό μέτωπο έναντι της συλλογικής Δύσης. Η Κίνα δεν έχει καταδικάσει δημοσίως τη ρωσική εισβολή, συχνά επικρίνει την Αμερική για την παροχή όπλων στην Ουκρανία και ψέγει ευθέως το ΝΑΤΟ επειδή δεν έλαβε υπόψη του τις ανησυχίες της Ρωσίας στο θέμα της ασφάλειας. Μάλιστα, ο Σι συχνά αποκαλεί τον Ρώσο πρόεδρο «παλιό φίλο», ενώ στη Μόσχα δήλωσε: «Η Κίνα και η Ρωσία είναι καλοί γείτονες και αξιόπιστοι εταίροι».

Ο πρόεδρος της Κίνας, την ώρα που αναχωρούσε από τη Μόσχα έστειλε ένα «παγωμένο» και άκρως ανησυχητικό μήνυμα προς τη Δύση και τον κόσμο ολόκληρο, λέγοντας στον Ρώσο πρόεδρο: «Έρχεται αλλαγή που δεν έχει συμβεί εδώ και 100 χρόνια. Και εμείς προωθούμε μαζί αυτή την αλλαγή». «Να προσέχεις, αγαπητέ φίλε» πρόσθεσε, κάνοντας θερμή χειραψία με τον Πούτιν που τον αποχαιρέτησε ευχόμενος «καλό ταξίδι».

Σύμφωνα με το περιοδικό Foreign Affairs, o Σι Τζινπίνγκ δήλωσε ότι προετοιμάζει την Κίνα για πόλεμο (30 Μαρτίου 2023). Μιλώντας στην ετήσια συνεδρίαση του κινεζικού κοινοβουλίου, ο Σι Τζινπίνγκ αναφέρθηκε στο θέμα της πολεμικής ετοιμότητας σε τέσσερεις ξεχωριστές ομιλίες. Και μάλιστα δε, σε μία από αυτές φέρεται να είπε στους στρατηγούς του «να πολεμήσουν γενναία»! Το εν λόγω περιοδικό καταλήγει πως οδεύουμε ολοταχώς σε παγκόσμια σύρραξη.

Είναι άξιο παρατήρησης και τροχιοδεικτικού αναλογισμού το γεγονός ότι η Κίνα επεκτείνει το πυρηνικό της οπλοστάσιο, με στόχο τις 1.500 πυρηνικές κεφαλές το 2035. Σύμφωνα με το Διεθνές Ινστιτούτο Έρευνας για την Ειρήνη (SIPRI) της Στοκχόλμης, η Κίνα διαθέτει ένα οπλοστάσιο 350 πυρηνικών κεφαλών (Ρωσία 4.477, ΗΠΑ 3.708). Η Κίνα κατασκευάζει με ταχύτητα εγκαταστάσεις εκτόξευσης διηπειρωτικών βαλλιστικών πυραύλων και αριθμεί συνολικά περισσότερα από 300 σιλό, σύμφωνα με το αμερικανικού υπουργείο Άμυνας.

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν επισκέφθηκε επισήμως την Κίνα στις 7 Απριλίου 2023. Η κοινή δήλωση Τζινπίνγκ-Μακρόν είχε ως επίκεντρό της τη φράση γεμάτη με κρυμμένο νόημα: «Θα αποτρέψουμε σύγκρουση πυρηνικών δυνάμεων». Ο Κινέζος πρόεδρος δεσμεύτηκε να «υποστηρίξει κάθε προσπάθεια για την επιστροφή της ειρήνης στην Ουκρανία», αν και στην κοινή δήλωση δεν αναφέρεται η Ρωσία, δεν καταδικάζεται η στρατιωτική επέμβαση στην Ουκρανία και δεν ζητείται η αποχώρηση από την Ουκρανία των ρωσικών στρατευμάτων.

Πέραν αυτών και για να γίνουν τα διεθνικά πράγματα ακόμη πιο τρομακτικά, στις 31 Μαΐου 2023, ο Σι Τζινπίνγκ κάλεσε τους ανώτατους αξιωματούχους εθνικής ασφάλειας να σκεφτούν τα σενάρια της «χειρότερης περίπτωσης» και να προετοιμαστούν για τα χειρότερα. Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Xinhua, ο Σι Τζινπίνγκ έστειλε ισχυρό μήνυμα στους επικεφαλής ασφαλείας της Κίνας: «Η πολυπλοκότητα και η δυσκολία των θεμάτων εθνικής ασφάλειας που αντιμετωπίζουμε τώρα έχουν αυξηθεί σημαντικά».

Στους ανώτατους αξιωματούχους ασφάλειας ο Κινέζος ηγέτης είπε: «Πρέπει να σκεφτούμε το χειρότερο σενάριο και να ετοιμαστούμε να υποβληθούμε στις μεγάλες δοκιμασίες των ισχυρών ανέμων και κυμάτων». Μπροστά σε αυτό που αποκάλεσε μια «σύνθετη και βαριά» κατάσταση, ο πρόεδρος Τζινπίνγκ τόνισε ότι η Κίνα πρέπει να επιταχύνει τον εκσυγχρονισμό του συστήματος εθνικής ασφάλειας και των δυνατοτήτων της, με έμφαση στο να τις καταστήσει πιο αποτελεσματικές στην «πραγματική μάχη και πρακτική χρήση».

Στη συνέχεια θα καταγράψω μια σειρά από τίτλους δημοσιευμάτων που αφορούν την Κίνα.

Διαβάστε: «ΗΠΑ: Το κινεζικό μπαλόνι που καταρρίφθηκε συγκέντρωνε πληροφορίες από στρατιωτικές τοποθεσίες και τις μετέδιδε στο Πεκίνο.. Κίνα: “Υστερική” η αντίδραση των ΗΠΑ για το περιστατικό με το μπαλόνι.. Μπάιντεν: “Δεν ζητάω συγγνώμη από την Κίνα”.. Κίνα: Αμερικανικά μπαλόνια παραβίασαν τον εναέριο χώρο μας πάνω από 10 φορές».

Επίσης: «Κίνα: Ξεκινά στρατιωτικές ασκήσεις “ολικής περικύκλωσης” της Ταϊβάν: 9 πολεμικά πλοία και 71 μαχητικά αεροσκάφη στην άσκηση περικύκλωσης της Ταϊβάν. H Κίνα έκανε προσομοίωση πληγμάτων κατά βασικών στόχων στην Ταϊβάν.. Η Κίνα καταγγέλλει: Το πυραυλοφόρο αντιτορπιλικό USS Milius πραγματοποίησε παράνομη παρείσφρηση στα ύδατα στα νησιά Νάνσα της Κίνας, χωρίς την έγκριση της κινεζικής κυβέρνησης».

Ακόμη: «Μπορέλ, επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας: Αν η Κίνα προμήθευε με όπλα τη Ρωσία, θα ξεπερνούσε την “κόκκινη γραμμή” της ΕΕ.. Ζελένσκι: Αν η Κίνα συμμαχήσει με τη Ρωσία, θα γίνει παγκόσμιος πόλεμος.. Παγκόσμια ανησυχία: Πολεμικοί τόνοι από τον νέο ΥΠΕΞ της Κίνας Κιν Γκανγκ: “Αναπόφευκτη η σύγκρουση με τις ΗΠΑ”, εάν η Ουάσιγκτον δεν αλλάξει την προσέγγισή της».

Αναρωτιέται η Σοφία Γιαν της Telegraph (1 Μαΐου 2023): Γιατί ετοιμάζει τόσο στρατό ο Σι Τζινπίνγκ; Μήπως ο Σι σκοπεύει να επιδείξει στο προσεχές μέλλον την κινεζική στρατιωτική ισχύ στην πράξη; «Μόνο μεταξύ 2014 και 2018 ο Λαϊκός Απελευθερωτικός Στρατός της Κίνας (PLA) καθέλκυσε ναυτικές μονάδες συνολικής χωρητικότητας μεγαλύτερης από τη χωρητικότητα ολόκληρου του γαλλικού ή του γερμανικού στόλου», αναφέρει ενδεικτικά η Σοφία Γιαν. Φέτος, ο συνολικός προϋπολογισμός του PLA είναι τριπλάσιος από εκείνον της Βρετανίας.

Έτι, σε ένα παιχνίδι προσομοίωσης πολέμου, που διεξήχθη από το Κέντρο για μια Νέα Αμερικανική Ασφάλεια, σε συνδυασμό με το πρόγραμμα του NBC «Meet the Press» (23 Μαϊου 2022), επέδειξε το πόσο γρήγορα μια βίαια εισβολή της Κίνας στην Ταϊβάν θα μπορούσε να κλιμακωθεί σε μια πυρηνική σύγκρουση. Το παιχνίδι επέδειξε ότι ο εξπρές στρατιωτικός εκσυγχρονισμός της Κίνας και η επέκταση του πυρηνικού της οπλοστασίου θα μπορούσαν να είναι οι δυο «βατήρες» για να κλιμακωθεί μια σινοαμερικανική σύγκρουση σε πυρηνική.

Μια είναι η επιμελώς κρυμμένη αλήθεια: Όλα τα μέχρι σήμερα παγκόσμια σημάδια και οι ισχυρές γεωστρατηγικές ενδείξεις καταλήγουν στο ότι η κομμουνιστική Κίνα έχει ήδη επιλεγεί από τους κοσμοκράτορες Ρότσιλντ για να γίνει η επόμενη Αμερική. Να γίνει η Κίνα η επόμενη παγκόσμια υπερδύναμη.

Η σιωνιστική Πενταρχία αγαπά υπέρμετρα τα καθεστώτα, αφού αυτές οι μορφές και τύποι δικτατορικής κοινωνικής οργάνωσης και διαχείρισης ταιριάζουν απολύτως με τα δικά τους παγκόσμια σχέδια και την λεγόμενη Μεγάλη Επανεκκίνηση της Νέας Εποχής. Η Κίνα είναι, και αυτό με τεράστια διαφορά, το καλύτερο υπαρκτό πολιτικό πρότυπο «γίγα-κλουβί» και «μέγα-εκτροφείο» για την στοχευόμενη παγκόσμια Εβραϊκή κυβέρνηση-δικτατορία.

Κατά συνέπεια, μη σας παραξενεύει το γεγονός ότι μέσα σε πολύ λίγα χρόνια ο δράκος της Κίνας «αγάπησε πολύ» την αρκούδα της Ρωσίας. Ούτε επίσης να σας παραξενεύει το γεγονός ότι και η Ρωσία ανταποκρίθηκε σχεδόν «κεραυνοβόλα» σε αυτόν τον κινεζικό γεωστρατηγικό έρωτα. Υπάρχουν οι αθέατες σιωνιστικές συμφωνίες με τον Δράκο από την μια πλευρά όσο επίσης και οι εν γνώσει συγκυριακές αγαπολογικές ανάγκες από την άλλη πλευρά. Ρωσία και Κίνα ζουν ένα προσωρινό, επιφαινόμενο, κατανάγκη (για Ρωσία) και με ημερομηνία λήξης γεωστρατηγικό ειδύλλιο.

Η «δρακοφιλία» Ρωσίας και Κίνας έχει περιορισμένο χρονικό ορίζοντα. Οι άφωτες στοές και τα σκοτεινά παρασκήνια έχουν κάνει τις κάτω από το τραπέζι λυκο-συμφωνίες με την Κίνα και μόνον αυτοί οι ίδιοι τα γνωρίζουν. Ανέκκλητος στόχος τους το παγκόσμιο ολοκαύτωμα και η παγκόσμια Εβραϊκή κυβέρνηση.

Η με χρόνο λήξης «δρακοφιλία» θα αποκαλυφθεί προς το τέλος του σε εξέλιξη Γ΄ΠΠ, όταν η Πενταρχία του σκότους τάξει ως «δώρο» στον κινεζικό Δράκο, λόγου χάρη, τη Σιβηρία, στην περίπτωση της πολεμικής επικράτησης της «πεφωτισμένης» συλλογικής Δύσης. Είναι δε, ο ίδιος ακριβώς λόγος που υπάρχει και θα κάνει ενωρίτερα τη σιωνιστική συλλογική Δύση να προσφέρει ως «δώρο» την Ταϊβάν στην Κίνα.

https://www.facebook.com/profile.php?id=100000270536476

Ηλίας Δ. Καλλιώρας, PhD
Διεθνολόγος Καθηγητής, Συγγραφέας
Πρώην Βουλευτής Φθιώτιδας

Συντάκτης

Σχολιάστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα απαραίτητα πεδία είναι μαρκαρισμένα *