Σαπίλα, βρωμιά καὶ ἀπατεωνιά

Ἡ ἐκπομπὴ τοῦ Διονύση Μακρῆ  24/9/2020

Συμμετέχει ὁ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ, οἰκονομολόγος

Διαθέσιμη καί στο youtube

Συντάκτης

6 σχόλια για “Σαπίλα, βρωμιά καὶ ἀπατεωνιά

 1. Εξαιρετική η εκπομπή σας !!! Και άκρως κατατοπιστική. Μπορείτε Κύριε Μακρή να μας πείτε την άποψή σας για το αν οι υπέροχοι κυβερνήτες μας θα παραδώσουν τελικά το Αιγαίο στους Τούρκους ? Για θερμό επεισόδιο μιλούσαμε ολόκληρη διχοτόμηση κ παραδοση του Αιγαίου μας προέκυψε. Επίσης πόσα χρόνια θα μας πάρει ακόμα η πραγματική απελευθέρωση της Ελλάδας όπως μας είπαν κάποιοι άγιοι της πίστης μας ? Διότι βλέπω πως οδεύουμε προς πλήρη υποδούλωση η οποια εαν συμβεί θα είναι κ το οριστικό τέλος του Ελληνισμού. Το λέω αυτό επειδή απο τη μία βλέπω την οριστική καταστροφή μας και από την άλλη θυμάμαι μια δήλωση σας από δικό σας πνευματικό πως θα κοινωνησετε μέσα στην Αγία Σοφία. Και δεν βλέπω πως αυτές οι δύο διαμετρικά αντίθετες καταστάσεις μπορούν να συμβουν. Σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων για οποια πιθανή απάντηση σας κ συγγνώμη που σας κούρασα.

  1. Αγαπητή μου Ειρήνη το μόνο που θα σου πω είναι να έχεις εμπιστοσύνη στο Θεό. Στο τέλος θα γίνει αυτό που έχουν προφητεύσει οι άγιοι μας

 2. Αυτά που μας λέτε πρέπει να το μάθει όλλοι οι Ελλάδα και οι Έλληνες πανταχού

 3. σύγκρουση μεταξύ της Αρμενίας και του Αζερμπαϊτζάν.

  ERXETE TO POTHOUMENO.

  1/3 ellada 1/3 armenia 1/3 kourdistan

 4. Σχόλιο από τον χρήστη Άγγελο για τα όσα ανέφερε ο κ. Θεοδωρίδης:

  Τα νούμερα που ανέφερε ο κ. Θεοδωρίδης και αφορούν το χρέος δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Ανέφερε ότι οι τράπεζες έλαβαν από το Ελληνικό Δημόσιο €233 δισεκ., εκ των οποίων μόνο τα €23 δισεκ. καταγράφηκαν στο χρέος το 2012 ενώ τα υπόλοιπα είναι «κρυφά».

  Η πραγματικότητα είναι ότι οι τράπεζες ενισχύθηκαν από το Ε.Δ. ως εξής:

  1) Με τον Ν.3723/2008, α) έλαβαν ομόλογα κυμαινόμενου επιτοκίου συνολικής ονομαστικής αξίας €3,8 δισεκ. έναντι προνομιούχων μετοχών που πήρε από αυτές το Ε.Δ. (ΦΕΚ 1043 Β 2009 & ΦΕΚ 1595 Β 2009) β) έλαβαν εγγυήσεις (που δεν κατέπεσαν) από το Ε.Δ. έναντι προμήθειας για τη διενέργεια διατραπεζικών συναλλαγών και γ) έλαβαν ειδικούς τίτλους μηδενικού επιτοκίου, πάλι έναντι προμήθειας, για να τους χρησιμοποιήσουν ως ενέχυρο για τη χρηματοδότησή τους από την ΕΚΤ. Οι εν λόγω τίτλοι επεστράφησαν από τις τράπεζες στο Ε.Δ. πριν τη λήξη τους και ακυρώθηκαν (όπως προβλεπόταν στις υπουργικές αποφάσεις έκδοσής τους) και ως εκ τούτου δεν επιβάρυναν το δημόσιο χρέος (βλ. σχετ. το Παράρτημα των Ισολογισμών του Κράτους για τα έτη από 2008 και μετά όπου περιλαμβάνονται όλοι οι τίτλοι και τα δάνεια που περιλαμβάνονται στο δημόσιο χρέος).

  2) Μετά το 2012 το Ε.Δ. δανείστηκε από τον EFSF τα ακόλουθα ποσά για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών: α) €25 δισεκ. (ΦΕΚ 1646 Β 2012) β) €16 δισεκ. (ΦΕΚ 335 Β 2013). Το δάνειο των €7,2 δισεκ. (ΦΕΚ 1622 Β 2013 επεστράφη στον EFSF το 2015 (ΦΕΚ 417 Β 2015), οπότε δε χρησιμοποιήθηκε. Επιπλέον, το Ε.Δ. διέθεσε στην Τράπεζα Πειραιώς €2,72 δισεκ. (ΦΕΚ 2702 Β 2015) και €2,7 δισεκ. στην Εθνική Τράπεζα (ΦΕΚ 2695 Β 2015) από δάνεια που έλαβε από τον ESM.

  Όσον αφορά τα περίφημα «€ 675 δισεκ.» (παρόμοιο νούμερο αναφέρουν επίσης ο Σώρρας, ο Βάμβουκας, κ.α.) αρκεί να διαβάσει κανείς την παρατήρηση για τον πίνακα 4.8 (που περιέχει αυτά τα νούμερα) της Εισηγητικής Έκθεσης του Προϋπολογισμού για να διαπιστώσει ότι π.χ. για το έτος 2018 τα € 772,604 δισεκ. αφορούν σωρευτικό άθροισμα Repos μέγιστης διάρκειας 14 ημερών του Ε.Δ. με φορείς της Γενικής Κυβέρνησης (ασφαλιστικά ταμεία, νπδδ, κλπ.), ενώ τα €34,668 δισεκ. αφορούν σωρευτικές εκδόσεις εντόκων γραμματίων 13,26 και 52 εβδομάδων. Πρόκειται στην ουσία για βραχυπρόθεσμο δανεισμό του κράτους που λήγει και επανεκδίδεται δεκάδες φορές μέσα στο ίδιο έτος και η παρανόηση προκύπτει από το γεγονός ότι για να αποτυπωθούν λογιστικά τόσο τα πιστωτικά έσοδα όσο και οι εξοφλήσεις αθροίζονται όλες οι εκδόσεις εντόκων γραμματίων και repos μέσα σ’ ένα έτος, παρά το γεγονός ότι τα περισσότερα εξ’ αυτών έχουν λήξει και τελικά αυτό που απομένει στο χρέος στο τέλος κάθε έτους είναι, π.χ. για το έτος 2018, ποσό €24 δισεκ. για Repos και €15 δισεκ. για έντοκα γραμμάτια.

  Τέλος, τα λεγόμενα του κ. Θεοδωρίδη για «διπλά βιβλία» του κράτους και για ομόλογα που «σπάει» ο Υπουργός Οικονομικών στο χρηματιστήριο (αλήθεια οι επενδυτές δεν παίρνουν τα ομόλογα και το κράτος τα λεφτά;;) είναι ανάξια σχολιασμού..

  1. Δημοσιεύουμε το σχόλιο του κ. Άγγελου στα όσα υποστήριξε ο κ. Θεοδωρίδης γιατί προσωπικά διαπιστώσαμε εκ των υστέρων πολλά λάθη εκ μέρους του κ. Θεοδωρίδη τα οποία δεν υπηρετούν την αλήθεια. Και ως γνωστόν η εκπομπή δεν αποβλέπει σε ψευδαισθήσεις και εντυπωσιασμούς αλλά στην αλήθεια και μόνο στην αλήθεια. Για το λόγο αυτό προσκαλέσαμε σε έναν διάλογο στο γραφείο μας και τους δύο, προκειμένου να διαπιστώσουμε ποιά ακριβώς είναι η αλήθεια. Και εκ του διαλόγου αυτού προκύπτει το ανωτέρω κείμενο το οποίο και παραθέτουμε ζητώντας συγγνώμη για τα όσα ψευδή ή παραποιημένα ή παρεξηγημένα στοιχεία ακούστηκαν στην εκπομπή
   Διονύσης Μακρής

Σχολιάστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα απαραίτητα πεδία είναι μαρκαρισμένα *